Airbnb-asiantuntija Joonatan Voltin vinkit asuntoaan vuokraavalle

/Yale/yaleFI/YaleFI(OW2)/blogi/Airbnb-asiantuntija%20Joonatan%20Voltin%20vinkit%20asuntoaan%20vuokraavalle/Joonatan%20Voltti%203x2.jpg

Tänään, syyskuun 5. päivänä vietetään vuosittaista Yrittäjän päivää. Suomen yrittäjistä 68 prosenttia on yksinyrittäjiä. Yrittäjien määrä on kasvanut tasaisesti koko 2000-luvun. Nousu johtuu erityisesti yksinyrittäjien määrän kasvusta. Vuonna 2010 yksinyrittäjiä oli noin 123 000, kun vuonna 2019 heitä oli 187 000. [1]

Viime vuosina uudenlaista yrittäjyyttä on syntynyt muun muassa lyhytaikaisessa Airbnb-majoitustoiminnassa. Jututimme yrittäjän päivän kunniaksi Airbnb-yrittäjää ja asiantuntijaa Joonatan Volttia. Hän on yrittäjyydessään pohtinut erilaisia tapoja luovuttaa avaimia vierailleen.

Joonatan listaa meille seuraavat tavat järjestää vieraiden sisäänkirjautuminen ja avainten luovutus.

1.     Vieraiden vastaanottaminen henkilökohtaisesti

Tämä tapa sopii satunnaiselle majoittajalle ja sellaiselle, joka haluaa – ja jolla on aikaa – itse tavata vieraansa. Saapumisajan muuttuminen tosin voi johtaa turhaan odottamiseen.

2.   Ystävä tai naapuri luovuttaa avaimen

Tämä tapa ei vaadi vuokranantajan omaa läsnäoloa, mutta edellyttää vastaavasti ystävän tai naapurin aikaa ja vaivaa. Sopiva tapa satunnaiselle majoittajalle.

3.   Älylukko

Säännölliselle majoittajalle helppo ja vähän aikaa vaativa tapa. Kun äylukko on etähallittava, voi lukon avauksia seurata sovelluksella. Fyysisen avaimen katoamisesta ei myöskään tarvitse olla huolissaan. Yale Doorman on esimerkki Suomessa suositusta älylukoista.

4.   Älykäs nupinväännin

Yale Linus -tyyppiset älylukot, eli älykkäät nupinvääntimet, ovat täysveristen älylukkojen tapaan etähallittavia ja toimivat myös ilman fyysistä avainta. Nupinvääntimien selvä lisähyöty on siinä, että sen voi asentaa ovessa jo olevan lukon oheen. Se ei myöskään näy huoneiston ulkopuolelle, jolloin se paremmin sopii muun muassa taloyhtiöihin. Älykäs nupinväännin on säännölliselle majoittajalle hyvä vaihtoehto.

5.   Avainlaatikko

Asunnon lähistölle asennettava, numerokoodilla varustettu avainlaatikko on myös varteenotettava vaihtoehto säännölliselle majoittajalle. Laatikko ei vaadi luovuttajan läsnäoloa, ja investointi on pieni. Turvallisen ja luvallisen kiinnityspaikan löytäminen voi joissakin tapauksissa kuitenkin olla hankalaa.

6.   Avainpiilo

Satunnaiselle vuokraajalle avaimen piilottaminen voi olla riittävä ratkaisu, joskin se edellyttää tarpeeksi turvallisen ympäristön. Tämä tapa ei ainakaan vaadi investointeja.

7.    Lähikioskin tai -kahvilan avainpalvelu

Jos asunnon lähistöltä löytyy esimerkiksi kioski, kauppa tai kahvila voi niiden kanssa joskus sopia avaimen luovutuksesta. Tämäkään keino ei vaadi alkuinvestointia, mutta avaimia luovuttava toimipiste yleensä haluaa palveluksestaan provisionsa. Tätä tapaa harkittaessa on syytä huomioida myös toimipisteen aukiolot. Sopii satunnaiselle majoittajalle.

 

Lisää arvokkaita vinkkejä Airbnb-toimintaan löydät Joonatanin verkkosivuilta https://joonatanvoltti.com/.

Tiesitkö muuten, että Yale Linus® -älylukko on saanut nimensä 1800-luvulla eläneestä yhdysvaltalaiselta Linus Yale Jr.:lta. Hänkin oli yrittäjä. Linus keksi ja kehitti lukkoja ja antoi nimensä Yale-yritykselle, joka tätä nykyä on osa ASSA ABLOY -konsernia.

Abloy toivottaa Joonatanille ja kaikille muille Suomen yrittäjille erinomaista yrittäjän päivää!