Älylukko koululaisen käytössä

/Yale/yaleFI/YaleFI(OW2)/blogi/secured%20images/Secured%20-%20%c3%a4lylukko%20koululaisen%20k%c3%a4yt%c3%b6ss%c3%a4.jpg

Älylukko koululaisen käytössä

Sinne se meni, pieni koululainen. Usein koulujen alkaessa lapsi saa ensimmäisen avaimensa ja opettelee viimeistään tässä vaiheessa käyttämään kodin lukkoa itsenäisesti. Vanhempien huoli koulunaloittajasta on suuri, eikä kotiin sisälle pääsyn tarvitse aiheuttaa lisähuolta. Moni koululainen tulee itsekseen kotiin, joten lukon käyttäminen saattaa jännittää. Avaimen tallessa pitäminenkin on innokkaille lapsille usein haasteellista.

Koodilukon käyttö on lapsille luontaista

Kuulen usein kuluttajilta, että he vaihtoivat oveensa älylukon juuri koulun alkamisen kynnyksellä. Heillä älylukko on helpottanut lapsen kulkemista, ja vanhemmat pystyvät paremmin seuraamaan jälkikasvunsa tulemisia ja menemisiä. Jotkut vanhemmista ovat olleet ennen älylukon hankkimista huolissaan siitä, osaako lapsi käyttää koodillista lukkoa, mutta ovat myöhemmin vahvistaneet, että lapsilta koodin käyttö käy helposti. Koululaisten sukupolvi on tottunut avaamaan asioita koodilla. He ovat käyttäneet jo pitkään vanhempiensa puhelimia ja iPadeja, joten koodilla avaaminen on heille luonnollista.

Kulkutunniste on hyvä vaihtoehto

Jos kulkukoodia ei kuitenkaan halua antaa lapselle, on kulkutunniste eli avainlätkä hyvä vaihtoehto. Kun kulkutunniste häviää, sen voi poistaa käytöstä, eikä avaimen joutumisesta vääriin käsiin tarvitse huolehtia. Kun tunniste sitten löytyy myöhemmin, kuten on tapana, voi sen ottaa uudelleen käyttöön ilman lisäkuluja. Tämä onkin avaimettoman lukon hienous. Älylukko ei vaadi lukon uudelleen sarjoittamista tai uusien avaimien tilaamista, vaan asetukset voi tehdä itse. Vinkkinä kuitenkin, että tunnisteiden omistajista kannattaa pitää kirjaa. Tällöin yhden tunnisteen hävitessä pääsee helpolla, sillä tiedät tasan tarkkaan, mikä tunnisteista pitää poistaa käytöstä.

 

Älylukon mobiilikäyttö tuo lisäetuja

Kun älylukko on liitetty mobiililaitteeseesi, voit tarkastaa, milloin lapsesi on saapunut kotiin. Yale Doorman -älylukko näyttää mobiilisovelluksen lokissa, millä koodilla tai tunnisteella ovi on avattu. Lapsen kotiin saapuminen on monelle vanhemmalle helpottava tieto. Älylukon liittäminen mobiililaitteeseen onkin erityisesti lapsiperheissä suositeltavaa.

Toisinaan käy niin, että lapsi soittaa sinulle työpaikalle unohtaneensa avaimen. Kun älylukko on yhdistetty mobiililaitteeseesi, ei sinun tarvitse lähteä ajamaan kotiin, jotta lapsi pääsee sisään. Voit avata oven etänä mobiilisovelluksella. Oven lukitustilanteenkin tarkistaminen onnistuu älypuhelimella. Jos lapsi on lähtiessään unohtanut lukita oven, voit tehdä sen puhelimen välityksellä. Yale Doorman -älylukkoon saa mobiilikäytön hankkimalla lukon lisäksi Yale Smart Home keskusyksikön sekä lukkomoduulin.

 

Lapsen lähettäminen kouluun sisäkameran avulla

Aikuisen ei aina ole mahdollista olla paikalla, kun lapsi lähtee kouluun. Toisinaan lapsen pitäisi muistaa monta asiaa: liikuntavälineet, reppu, pyöräilykypärä, ja joskus sukatkin meinaavat unohtua, kuten kollegani lapsella. Uusi Yale Smart Home wifi sisäkamera on oiva ratkaisu lapsen avustamiseen etänä. Kameran kaksisuuntaisen äänen ansiosta, voit neuvoa lasta ja toivottaa hänelle mukavaa päivää, vaikka olisit itse jo työpaikalla. Kameran avulla voit tarkistaa, että lapsesi muistaa ottaa mukaan sen eteisen tuolille jätetyn jumppakassin, ja että hän tietää laittaa sadetakin, koska iltapäiväksi onkin luvattu sadetta.

Haluatko tietää lisää älylukoista? Tutustu tuotesivuumme tai lue lisää blogeista. Yale Doorman jälleenmyyjät löydät täältä

Kirjoittanut: Janika Niskanen, Yale-tuotteiden markkinointipäällikkö / Abloy Oy