Älylukko tuo turvaa

Älylukko oveen on käytännöllinen ja nykyaikainen ratkaisu, ja luotettavan valmistajan toimittamana ennen kaikkea turvallinen valinta. Koska älylukko edustaa uutta teknologiaa, kuluttajat kyselevät ymmärrettävästi usein sen turvallisuudesta verrattuna mekaanisiin lukkoihin. Tässä tekstissä tarkastellaan älylukon tuomaa turvallisuutta Abloyn Yale Doorman -älylukon näkökulmasta. Yale Doorman on Abloy Secured -lukitusratkaisu, mikä tarkoittaa sitä, että sen turvallisuuden, laadun ja käyttökokemuksen testaamiseen on käytetty kaikkia samoja testejä kuin muidenkin Abloyn lukitusratkaisujen testaamiseen.

Murtohälytin hälyttää murtoyrityksistä.

Yale Doorman -älylukossa on sisäänrakennettu hälytin, joka laukaisee hälytyksen, mikäli lukkoon kohdistuu murtoyritys. Lukko hälyttää sekä itse oman äänilähteen kautta että laukaisee sireenihälytyksen, mikäli älylukko on yhdistetty hälytinjärjestelmään. Jos lukko on liitetty mobiililaitteeseen, saa omistaja myös ilmoituksen omaan puhelimeensa murron yrityksestä. Usein hälytys itsessään on tehokas keino voron säikyttämiseen.

Automaattinen lukinta lukitsee älylukko-oven.

Automaattinen lukinta takaa, ettei lukko jää vahingossa auki. Yale Doorman lukittuu automaattisesti, kun ovi suljetaan. Näin poistetaan inhimillisten unohdusten riskit. Ja oven ulkopuolelle jääminenkään ei ole ongelma, sillä lukko aukeaa koodilla, eikä sisään jääneistä avaimista tarvitse näin huolehtia! Mikäli lukon haluaa kuitenkin pitää auki-tilassa, voi lukkoon valita päivätilan, jolloin lukko on oletusarvoisesti auki, ja voidaan lukita manuaalisesti.

Avaimeton älylukko poistaa mekaanisiin avaimiin liittyviä riskejä.

  • Tällaisia riskejä ovat mm.
  • Vanhojen asukkaiden palauttamattomat avaimet
  • Kadonneet avaimet
  • Avainten kopioiminen
  • Vara-avaimen piilottaminen oven läheisyyteen

Kaikissa edellä mainituissa riskeissä vaarana on se, että avainta käyttää joku kutsumaton henkilö. Toisinaan taas asuja itse voi unohtaa tai kadottaa avaimen, jolloin sisäänpääsy asuntoon ei onnistu ilman ulkopuolista apua. Lukon avaamisesta, uudelleen sarjoittamisesta ja uusista avaimista syntyy kustannuksia omistajalle. Avaimeton älylukko poistaa nämä avaimiin liittyvät riskit. Yale Doorman -älylukko toimii sekä koodilla että kulkutunnisteella (eli elektroninen avainlätkä). Kulkutunnisteen voi aktivoida ja poistaa käytöstä itse, jolloin sen häviämisestä ei aiheudu riskejä.

Älylukko mahdollistaa kulunseurannan.

Yale Doorman -älylukkoon saa myös mobiiliohjauksen. Näin lukituksen tilaa ja kulkua on helppo seurata. Kun lukko on liitetty mobiilisovellukseen, käyttäjä voi matkankin päästä tarkistaa, että ovi on varmasti lukossa.  Mobiiliapplikaatio mahdollistaa myös käyttölokin seuraamisen, jolloin talon omistaja näkee, kuka ovesta on milloinkin kulkenut. Tämä on ehdoton turvallisuushyöty mekaaniseen lukkoon verrattuna. 

Yale Doorman on pohjoismaisiin olosuhteisiin suunniteltu älylukko. Se toimii paristoilla, joten lukko ei ole riippuvainen sähkövirrasta. Lukon toiminta on siis turvattu sähkökatkosten aikana. 

Kirjoituksessa esitettyjä ominaisuuksia ei voi yleistää muiden valmistajien älylukkoihin.

Haluatko tietää lisää älylukoista? Tutustu tuotesivuumme tai lue lisää blogeista.

Kirjoittanut: Janika Niskanen, Yale-tuotteiden markkinointipäällikkö / Abloy Oy

Tutustu tuotteisiin