Älytuotteilla mielenrauhaa autourheilijalle

Mökki Suomessa on mulle pakopaikka hektisestä arjesta ja parrasvaloista. Kun työ kuljettaa maasta toiseen, on mukava tietää, että omassa hengähdyspaikassa on kaikki kunnossa. Siksi mun mökkiä pitää silmällä nykyisin Yale Smart Home -valvontajärjestelmä.

Suunnittelin itse vuonna 2015 valmistuneen vapaa-ajan asuntoni. Kokonaisuuteen kuuluu päärakennus, saunamökki sekä tietysti autotalli. Halusin pitää kokonaisuuden tyylikkäänä, viihtyisänä ja kodikkaana. Oma mökki kotisuomesta oli unelmieni täyttymys. Vaikka en ehdi viettää mökillä puoliksikaan niin paljon aikaa kuin haluaisin, riittää jo parikin päivää työkiireistä irtautumiseen. 


Luotettava ja älykäs valvontajärjestelmä 

Eniten vietän aikaa mökilläni kesätauon aikana. Silloin maastopyöräilen ja kävelen Fanni-dalmatialaisen kanssa lähimetsissä. Loma-asunto on kuitenkin usein tyhjillään, joten kisakaudella tonttia pitää silmällä Yale Smart Home CCTV -videovalvontajärjestelmä, jonka hankintaan päädyin tänä kesänä.

Mökki on minulle tärkeä ja henkilökohtainen paikka. Haluan olla varma siitä, että kaikki on kunnossa myös poissa ollessani. Mietin turvajärjestelmän laajentamista pitkään. Abloyn Yale Doorman -älylukot sekä valvontakamerajärjestelmä vakuuttivat helppokäyttöisyytensä ja luotettavuutensa vuoksi.

Valvontajärjestelmä asennettiin elokuussa, ja samalla mökin oviin vaihdettiin Yale Doorman -älylukot. Tuntui hyvältä päivittää koko asunto kerralla kuntoon. Käyttöönottokin sujui helposti: sain Lukkoässän asentajilta oven koodin, ja kun Suomeen palattuani pääsin käymään mökillä, kaikki toimi kuten pitääkin.

Ei enää huolta avaimista

Mahdollisuus seurata mökin tilannetta reaaliaikaisesti ulkomailta käsin tuo minulle mielenrauhaa. Yale Home -mobiiliapplikaatio ilmoittaa, jos ovi on jäänyt auki tai pihalla on havaittu liikettä. Yale-valvontakameroissa on pimeänäkö, mikä takaa, että näen HD-laatuista kuvaa myös yöaikaan ja hämärinä talvi-iltoina. 

Liiketunnistimella ja valolla varustetusta Yale All in one -kamerasta on apua myös paikan päällä: jos kamera havaitsee liikettä, syttyy sen valo automaattisesti, mikä yleensä riittää karkottamaan kutsumattomat vieraat. Järjestelmässä on paljon ominaisuuksia, joista en osannut hankintavaiheessa edes kysyä. Yllätyin esimerkiksi siitä, että Yale All in one -valvontakameran välityksellä voi käydä keskusteluita, tai että Yale Doorman -älylukossa on murtohälytin.

Arjen keskellä uuden turvajärjestelmän kätevin ominaisuus minulle on kuitenkin avaimettomuus. Isäni käy usein huoltamassa mökkiä, kun olen poissa. Ylimääräisen avaimen teettämisen sijaan voin nyt antaa hänelle helposti sisäänpääsykoodin etänä. Ja parasta on, etten joudu lenkille lähtiessäni enää murehtimaan, onko avain varmasti mukana.

Vieraskirjoituksen blogiin on kirjoittanut: Valtteri Bottas, autourheilija


Haluatko tietää lisää älylukoista? Tutustu tuotesivuumme tai lue lisää blogeista.

Tutustu tuotteisiin