Näillä vinkeillä turvaat mökkisi murtovarkaiden varalta

/Yale/yaleFI/YaleFI(OW2)/2020-Yale/Yale_blogi_1024x680_HUB.jpg

Tiesitkö, että mökkimurtojen määrä lähes tuplaantui tammi-maliskuussa 2020 verrattuna edellisvuoteen? Koronapandemia vähensi asuntomurtojen määrää, mutta vastaavasti loma-asuntoihin kohdistuvat omaisuusrikokset lisääntyivät. On todennäköistä, että murtojen määrä jatkaa kasvuaan myös ensi vuoden alussa.

Nyt on oikea hetki laittaa mökin murtosuoja kuntoon!

 Huolettomin vaihtoehto on omavalvontainen hälytysjärjestelmä, jonka avulla oman mökin tilannetta voi seurata reaaliaikaisesti älylaitteella.

 Käy läpi ainakin nämä asiat, ennen kuin laitat loma-asuntosi talviteloille:

 1. Vie arvoesineet kaupunkiin. Varkaat etsivät mökeiltä esimerkiksi elektroniikkaa, arvoastioita, alkoholia ja aseita. Myös veneiden perämoottorit ovat haluttua tavaraa. Jos joudut jättämään arvoesineitä mökille, valokuvaa ne ja ota sarjanumerot talteen. Näistä tiedoista on apua mahdollisen varkauden selvittämisessä. Pienesineet on hyvä sijoittaa turvakaappiin.

 2. Jätä verhot auki. Näin varkaat näkevät, ettei mökissä ole mitään anastettavaa.

 3. Laita ovet lukkoon. Varmista, että mökkisi lukko on nykyaikainen takalukittava lukko. Älylukko on kätevä vaihtoehto, jos mökkiä käyttää useampi perheenjäsen tai siellä vierailee vaihtuvia vuokralaisia. Avaimia ei tarvitse teettää lainkaan, ja voit tarkistaa suoraan älylaitteeltasi, että ovi on varmasti lukossa. Yale Doorman -älylukko hälyttää murtoyrityksistä paikan päällä, ja lähettää tiedon myös suoraan älylaitteeseesi.

 4. Lukitse lähtiessäsi huolellisesti myös ulkorakennukset. Älä missään tilanteessa piilota edes ulkorakennusten avaimia kynnysmaton alle tai muualle tontille, vaan vie kaikki avaimet kaupunkiin.

 5. Seuraa mökin tilannetta myös talvella. Pyydä mökkinaapuria tai paikallisia asukkaita tarkistamaan, että paikan päällä on kaikki kunnossa. Nykyisin loma-asunnon tarkkailu onnistuu myös kätevästi mobiilisovelluksen kautta. Kuukausimaksuttoman Yale Smart Home -järjestelmän avulla voit seurata loma-asuntosi tilannetta reaaliaikaisesti omalla älylaitteellasi. Voit liittää järjestelmään esimerkiksi valvontakameroita, liiketunnistimia tai palohälyttimen.

 6. Liiketunnistimilla ja etäohjauksella syttyvät valot suojaavat koko tonttia. Valo on erityisesti talvella ja pimeän aikaan tehokas voronpelotin. Ulkotiloissa tai sisällä mökissä syttyvät valot antavat asuttua vaikutelmaa.

 7. Ilmoita valvonnasta. Kodinturva- ja kameravalvontalaitteet sekä niistä kertovat tarrat ja kilvet toimivat pelotteena. Varkaat kiertävät todennäköisemmin kohteet, joiden ovissa ja seinissä on ilmoitettu valvonnasta. Kiinnitä siis hälytysjärjestelmästä kertovat tarrat näkyvälle paikalle!

 8. Älä jätä varkaille murtautumista helpottavia välineitä. Siivoa harjat, haravat, kirveet ja muut kättä pidemmät työkalut lukkojen taakse.

 Tutustu kuukausimaksuttomaan Yale Smart Home -hälytysjärjestelmään

 

Tutustu myös  tuotesivuumme tai lue lisää blogeista.