Asennus ja yhteensopivuus

Voinko asentaa Yale Doormanin itse?

Yale Doorman on asennettavissa suoraan OneFit-porauksella varustettuihin oviin. Jos ovesi on Onefit-porauksella on oven nykyinen lukkorunko joko LC102- tai LC190-lukkorunko. Tähän poraukseen Yale Doorman-lukkorunko sopii suoraan ilman oven työstämistä.

Millaisia työkaluja tarvitsen asennukseen?

Ruuvien katkaisua varten pihdit, ristipääruuvimeisselin ja pakkauksen mukana toimitettavat kuusiokoloavaimet.

Minulla on tuplatiivistetty lämpöovi. Sopiiko tuote oveeni?

Mikäli ohjaimen sisäpuolen kotelo ei ota avattaessa ovikarmiin kiinni ja pakkauksessa oleva pisin kara on riittävän pitkä oveen niin tuote toimii hyvin myös lämpöovissa. Sisäpuolen ohjainta voitaan tarvittaessa siirtää 6 mm sivusuunnassa erillisellä karasiirtimellä (lisävaruste).

Miten toimin, jos ovessani on ABLOY LC100-lukkorunko?

Oven lukkorungon upotusporaus vaatii muutoksen. Avainpesän ja painikkeen reiät ovat paikallaan, mutta lukkorungon porausta tulee suurentaa.

Ovatko kaikki Yale Doormanit Verisure yhteensopivia?

Valitettavasti ei. Verisure yhteensopivan Yale Doormanin tunnistaa tuotepakkauksen Verisure Compatible -tarrasta, sama tarra löytyy myös tuotteen paristokannen alta. Ennen kesäkuuta 2015 toimitetut Yale Doormanit eivät ole Verisure yhteensopia, eikä niitä voidan sellaiseksi ohjelmistoltaan päivittää. Haluttaessa ottaa käyttöön älypuhelinohjaus, tulee Yale Doormanin sisäyksikkö vaihtaa uuteen.

Miten asennan Yale Doormanin kun minulla on jo Verisure-järjestelmä?

Yale Doorman asennetaan tuotteen mukana tulleiden ohjeiden mukaisesti. Asennuksen jälkeen SmartLock-moduuli asetetaan paikoilleen ja sen jälkeen Yale Doormanin tarvitsemat paristot. HUOM! Lukko ei pyydä syöttämään masterkoodia vaan jää odottamaan Verisure-järjestelmään liittämistä. Lisääminen tapahtuu Verisuren Omat Sivut-pavelun kautta. Moduulin lisääminen tapahtuu Laitteet-sivulla painamalla Asenna-painiketta. Lisääminen vaatii SmartLock-moduulin kahdeksanmerkkisen sarjanumeron, joka löytyy moduulin pohjasta ja myyntipakkauksesta. Yhteyden muodostuminen onnistui, jos kuulet Yale Doormanista "Järjestelmä liitetty" -ääniopastuksen. Yhdistymisen jälkeen käyttäjät voivat avata lukon Verisure-järjestelmään asetetulla kuusinumeroisella koodillaan.

Miten asennan Verisure-järjestelmän kun minulla on jo Yale Doorman käytössäni?

Ennen asennusta käytössäsi tulee olla tunnukset Verisuren Omat Sivut-palveluun sekä Vbox-mini kytkettynä Internettiin. Poista Doormanista paristo, aseta SmartLock-moduuli ja laita paristo takaisin paikoilleen. Nyt voit Omat Sivut-palvelussa luoda järjestelmän, johon ensiksi lisätään VBox-mini ja sitten SmartLock-moduuli. Laitteiden lisääminen tapahtuu Laitteet-sivulla painamalla  Asenna-painiketta. Lisääminen vaatii laitteiden kahdeksanmerkkiset sarjanumerot, jotka löytyvät laitteiden nimiketarroista ja myyntipakkauksista. Yale Doormanin lisääminen Verisure-järjestelmään vahvistetaan syöttämällä masterkoodi. Tämä jälkeen kuulet ääniopasteen "Järjestelmä liitetty".

Muuttuuko Yale Doormanin käyttö, kun se liitetään Verisure-järjestelmään?

Yale Doorman avataan edellen näppäilemällä *käyttäjäkoodi* ja lukitaan *-näppäimellä. Verisure-järjestelmä kytketään VALVONTA-tilaan lukitsemalla ovi painamalla kerran *-näppäintä  ja pitämällä sitä sen jälkeen hetki painettuna. Tämän jälkeen syötetään käyttäjäkoodi ja  hyväksytään *-näppäimellä. VALVONTA-tila lukitsee kaikki järjestelmään kuuluvat Yale Doormanit. Saat myös ilmoituksen jokaisesta avoinna olevasta tai tarkistusta vaativasta ovesta.

Miten Yale Doormanin ominaisuudet muuttuvat kun se liitetään osaksi Verisure-järjestelmää?

- Verisure-järjestelmään liittämisen jälkeen 24h-koodi poistuu käytöstä.

- Verisure tuo käyttöön keskuslukitusominaisuuden, joka toimii lukituksen jälkeen pidettäessä *-näppäintä pohjassa ja syöttämällä käyttäjäkoodi.Verisure-järjestelmän valvontalaitteet aktivoituvat.

- Yale Doormanissa ennen käytössä ollut masterkoodi poistuu laitteen muistista eikä sitä voida enää käyttää.

- Yale Doorman ohjelmoidaaan täysin Verisuren Omat Sivut-palvelun kautta.

- Kulkutunnisteita voidaan rekisteröidä maksimissaan yhdeksän kappaletta eikä kaukoavaimia voida lisätä SmartLock-moduulilla varustettuun Yale Doormaniin.

- Verisure-järjestelmässä voi olla kuusi kappaletta Yale Doorman -lukkoja.

- Verisure mahdollistaa Yale Doorman-lukkojen keskuslukituksen. Kokosuojauksen aktivoiminen lukitsee kaikki järjestelmän Yale Doorman-lukot. Saat myös ilmoituksen ovista, joiden tilaa ei voitu varmistaa. Suojaus aktiviodaan joko Yale Doorman -ulkoyksiköstä tai Verisure-näppäimistöstä.

Kysymyksiä käyttöön liittyen

Voiko käyttäjä lukita kaikki lukot samalla kertaa?

Ei voi. Manuaalinen tai automaattinen lukitus on ovikohtainen toiminto. SmartLock Box tuo kuitenkin mukanaan useammaan lukon keskuslukituksen. Poistuttaessa kotoa voidaan kaikki ovet lukita samalla kertaa. 

Kuinka monta elektronista avainta voi olla per lukko?

Kymmenen kappaletta tunnisteita ja koodeja sekä viisi kappaletta kaukoavaimia. HUOM! Kaukoavain on saatavissa lisätarvikkeena.

Voinko käyttää samaa avainta kaikkiin lukkoihini?

Voit käyttää kulkutunnistetta maksimissaan kuudessa eri lukossa.

Miten varmistun, että oveni automaattilukitus toimii mahdollisimman hyvin?

Pidä painike ylhäällä ovea sulkiessasi. Yale Doorman lukitsee oven automaattisesti muutamassa sekunnissa, ja informoi sinulle ääni- ja valomerkein

Lemmikkini ei tulisi saada ovea auki huomaamattani. Kuinka Yale Doorman voi auttaa?

Voit valita kahdesta erilaisesta turvatilasta ns. KOTONA-tilan, jolloin sisäpuolen painikkeen käyttö aiheuttaa ovenavausyrityksestä hälytyksen.

Milloin paristot tulisi vaihtaa?

Käyttöaika paristoilla on noin 12 kuukautta mutta tähän vaikuttaa tietysti käytöaste ja jos Yale Doorman on yhdistetty Verisure-järjestelmään paristojen kesto on noin 7 kuukautta. Paristot tulee vaihtaa silloin kun Yale Doorman ilmoittaa matalasta paristojännitteestä tai viimeistään 12 kuukauden välein. Paristot suositellaan vaihdettavaksi marras-, joulukuun vaihteessa.

Voidaanko Lithium-paristoja käyttää?

Lithium-paristoja ei voida käyttää.. Lithium-paristojen tai vanhojen ja uusien paristojen käyttäminen yhtä aikaa aiheuttaa vakavan turvallisuusriskin. Vaihda kerralla aina neljä alkaliparistoa uuteen, jotta Yale Doorman toimii kunnolla ja mm. varoittaa riittävän ajoissa paristojen vaihtotarpeesta.

Miten voin puhdistaa lukon?

Käytä kosteaa, pehmeää riepua tahrojen ja sormenjälkien poistamiseen. Käytä mietoon saippualiuokseen kostutettua riepua rasvan ja muun kerääntyneen lian pyyhkimiseen.

Toimiiko Yale Doorman jopa talvella?

Yale Doorman ulkoyksikkö on pöly- ja kosteusuojattu (IP55) ja suunniteltu kestämään pohjoismaisia sääolosuhteita. Sisäyksikkö tulee asentaa läpimään (vähintään +5°) ja kuivaan tilaan paristojen toiminnan takaamiseksi.

Apua ongelmanratkaisuun

Mitä teen, jos pattereiden virta loppuu?

Tuote voidaan käynnistää 9 voltin paristolla. Pidä paristoa ulkopuolen yksikön alaosan navoissa ja käytä tuotteeseen rekisteröityä elektronista avainta.

Painikkeet eivät ole vaaka-asennossa, mitä teen?

Tarkista, että molempien painikkeiden kätisyys on varmistettu kahdella ruuvilla, ja että ohjaimen kara lukkorungolle on sopivan mittainen. Tarvittaessa vaihda kara. Katso ohje asennusoppaasta.

Miksi ovi ei lukkiudu?

Tarkista, että kiila ei uppoa vastaraudan aukkoon. Tarkista, että piirilevyt ja kaapelit ja niiden liittimet ovat ehjiä ja hyvin paikoillaan.

Miksi lukko hälyttää vaikka ovi on suljettu?

Lukkoon on kytketty päälle turvatila, jolloin sisäpuolen painikkeen käyttö aiheuttaa hälytyksen. Myös jos kiila tulee lukkorungosta ulos oven ollessa lukittu, hälytys käynnistyy.

Miksi lukko ei avaudu painikkeesta asennuksen jälkeen vaikka ohjain näyttää avauksen tapahtuvan?

Tarkista, että kaikki liittimet on asennettu hyvin ja painikkeiden karat ovat sopivan mittaiset. Tarkista myös, että olet valinnut lukkorungosta valitsemasi ulkopuolen painikkeen sähköisesti aktiiviseksi.

Kuinka pitkä on takuuaika Yale Doormanille?

Takuuaika on kaksi vuotta. Takuun edellytyksenä on ohjeiden mukainen asennus ja käyttö. Lukon tai ohjainten avaaminen vastoin ohjeita on kielletty.

Miten minun pitää toimia tehdäkseni reklamaation?

Ota yhteyttä jälleenmyyjään, jolta tuote on hankittu.

Tavaran virheellisyydestä ilmoittaminen

Säilytä tuotteen ostokuitti huolellisesti. Kuitti tarvitaan liitteeksi virheilmoitukseen. Ilmoitus tuotteen virheellisyydestä tulee tehdä viimeistään kahden viikon sisällä virheen havaitsemisesta. Havaittuasi virheen ota yhteyttä liikkeeseen, josta tuote on hankittu. Kyseinen liike hoitaa puolestasi ilmoituksen eteenpäin. Tuotteen takuuaika on kaksi vuotta.

Rekisteröimäni tunniste ei enää toimi Yale Doorman lukossani, mitä teen?

Poista ja ohjelmoi tunniste uudellee. Testaa tunniste ovella vähintään 3 kertaa ja mikäli ongelmat jatkuvat ota yhteyttä jälleenmyyjään