Ihanaa lähteä kotoa ilman avainta

“Ihana lähteä kotoa ilman avainta”

Nooralotta Neziri vakuuttui Yale Doorman -älylukosta, joka toi arkeen huolettomuutta sekä helppoutta. Avaimia ei tarvitse kantaa mukana ja mobiilisovelluksen avulla oven voi avata jopa etänä. 

Juuri ennen joulua aitajuoksija Nooralotta Neziri muutti puolisonsa kanssa uuteen kotiin Jyväskylässä. Pitkään ei juoksija kerennyt tuoreesta kodistaan nauttimaan, kun häntä jo kutsui kuukauden mittainen etelänleiri. Lentokone otti suunnakseen Teneriffan lämmön päivää ennen uuden vuoden aattoa. Leirin jälkeen Neziri lähti kisatournelle Eurooppaan. 

– Olen ollut nyt viikon kotona. Kisakautena ja kisoihin valmistautuessa en normaalisti paljoakaan ehdi kuluttaa kotimme lattioita, Neziri toteaa maaliskuun alussa.

Pariskunta asuu reilun sadan neliön omakotitalossa. Kun ensimmäisen omistusasunnon hankinta konkretisoitui, alkoi Neziri metsästää ajanmukaista lukitusjärjestelmää. 

– Tiesin jo ennakkoon, että markkinoilla on älylukkoja, jopa sellaisia, joihin ei tarvitse perinteistä avainta. Vertailujen jälkeen voittajaksi valikoitui kohtuuhintainen Yale Doorman -älylukko. 

Neziri ei ole törmännyt muiden ihmisten kodeissa älylukkoihin. Aikaisempaa kosketuspintaa ei siis ollut. Omien sanojensa mukaan hänelle tuli vain sellainen olo, että tämän lukon hän haluaa kotiinsa.

– Yksi syy, miksi päädyimme uuteen älylukkojärjestelmään, oli sen moderni ilme. Kotimme on pelkistetty ja tyyliltään nykyaikainen. Siksi halusimme, että lukkokin puhuu samaa kieltä.

 

Huolettomuutta etätoiminnoilla 

Neziri kertoo, että hänellä on usein leireille tai kisamatkoille lähdettäessä stressi siitä, että hän muistaa ottaa kaiken tarvittavan mukaansa. Siksi hän kokeekin, että yksi arjen suurimpia helpottajia on, ettei tarvitse miettiä, muistaako ottaa avaimen mukaan vai ei. Yale Doorman -älylukko toimii henkilökohtaisella koodilla tai mobiilisovelluksella. Näin myöskään avaimen pysymisestä tallessa koko pitkän reissun ajan ei tarvitse stressata.

Älylukko tuo turvallisuutta, sillä lukon sisäänrakennettu murtohälytin hälyttää paikan päällä sekä puhelimeen, mikäli lukkoon kohdistuu murtoyritys.

Paljon matkustavan pariskunnan on tehnyt iloiseksi myös se, että uuden lukitusjärjestelmän kanssa on helppo olla pois kotoa. Kodin lukitusta voi ohjata mobiilisovelluksella, jolloin oven voi avata sitä tarvitsevalle helposti etänä. Myös uusia koodeja on helppo luoda, ja kukkien kastelijalle voi antaa 24 tuntia voimassa olevan tilapäisen koodin. Juuri tämä huolettomuus on tehnyt Nezirin kovin onnelliseksi. 

– En varmaan enää tottuisi perinteiseen avainkäyttöiseen lukitukseen. Aina olisi avaimet hukassa tai kotona. On ihana lähteä huolettomasti ilman avaimia, Neziri kiteyttää.