Näin turvaat kotisi kuukausimaksuttomalla hälytysjärjestelmällä ja älylukolla

/Yale/yaleFI/YaleFI(OW2)/Tiedotteet/Mobiilik%c3%a4ytt%c3%b6_kes%c3%a4_1200x800.jpg

Koti jää usein tyhjilleen asukkaiden ollessa lomalla, töissä tai harrastuksissa. Useita suomalaisia huolettaakin, onko kotona kaikki hyvin heidän ollessaan muualla. Abloy Oy:n hiljattain teettämän kyselytutkimuksen* mukaan 33 % pientalossa asuvista suomalaisista miettii usein, onko koti kunnossa. Pientaloasujat haluavat tietää, mitä kodissa tapahtuu. Erilaisten turvajärjestelmien käyttö onkin yleistynyt. Mobiililaitteella käytettävä kodin hälytysjärjestelmä tarjoaa edullisen vaihtoehdon asunnon turvaamiseen – ilman kuukausimaksuja. Mobiililaitteen avulla, käyttäjä tietää aina, mitä kotona tapahtuu.

”Monelle tulee yllätyksenä, että kodin hälytysjärjestelmän voi saada kuukausimaksuttomasti”, sanoo Yale-tuotteiden markkinointipäällikkö Janika Niskanen Abloy Oy:stä. Yale Smart Living -konsepti pitää sisällään Yale Smart Home -hälytysjärjestelmän, Yale-valvontakameroita sekä Yale Doorman -älylukon


Hälytysjärjestelmä ilmoittaa kodin tapahtumista suoraan puhelimeen 

Yale Smart Home -hälytysjärjestelmän mobiilihallinta on helppoa. Järjestelmän voi aktivoida päälle ja pois matkapuhelimella. Käyttäjä saa hälytyksen mobiililaitteeseensa, kun järjestelmä havaitsee tavallisesta poikkeavaa toimintaa, kuten liikettä. Käyttäjä pystyy itse muokkaamaan järjestelmästä itselleen sopivan kokonaisuuden, liittämällä hälytysjärjestelmään tarvitsemiaan komponentteja, kuten palohälyttimiä tai liiketunnistimia. Järjestelmää on helppo laajentaa myös Yale-valvontakameroilla. Kameran välittämän kuvan perusteella asukkaan on helppo päättää, tarvitseeko paikalle hälyttää apua. Yale Smart Home -hälytysjärjestelmä on kuukausimaksuton.


Yale valvontakamerat näyttävät live-kuvaa kotoa ja pihalta

Asentamalla Yale-valvontakameran kotiin tai ulos pihalle käyttäjä saa ilmoituksen epätavallisesta liikkeestä suoraan mobiililaitteeseensa. Talon omistaja pystyy näin seuraamaan tapahtumia joko livenä tai tallenteilta. Uusi Yale All-in-One WiFi -valvontakamera lähettää ilmoituksen käyttäjälle, mikäli joku on ovella tai liikkuu pihapiirissä. Turhat hälytykset käyttäjä voi estää rajaamalla liiketunnistusalueen sovelluksen avulla. Näin pihalla heiluva puun oksa tai nurmikolla hyppivät kanit eivät laukaise ilmoituksia. Kaksisuuntaisen äänen avulla käyttäjä voi kysellä liikkujan asiaa tai antaa vaikkapa ohjeita tavaran toimittajalle. Yalen valikoimasta löytyy helppokäyttöisiä ja luotettavia turvakameroita HD-kuvanlaadulla eri tarpeisiin. 


Avaimeton älylukko tuo turvaa ja helpottaa arkea

Abloy Oy:n tutkimuksesta käy ilmi, että 34 % pientalossa asuvista suomalaisista miettii usein, menikö ovi varmasti lukkoon. Abloy Secured -leiman saanut Yale Doorman -älylukko tarjoaa helpotusta tähän arkiseen pulmaan. Avaimeton Yale Doorman -älylukko lukittuu automaattisesti, kun ovi suljetaan. Näin lukituksesta ei tarvitse huolehtia. Koodilla toimivan lukon kanssa avaimet eivät unohdu sisään tai joudu hukkaan. Avaimia ei tarvitse myöskään kantaa mukana. Tämä tuo yllättävää helpotusta arkeen. Avaimettomuus lisää turvallisuutta, koska avaimia ei voi kopioida, eikä hukkuneiden avainten joutumisesta vääriin käsiin tarvitse huolehtia. 

Myös Yale Doormanin voi liittää osaksi hälytinjärjestelmää. Näin kaikkia kodin turvaratkaisuja voi hallinnoida samalla applikaatiolla. Turvajärjestelmään liittäminen mahdollistaa myös älylukon etäkäytön. Lukon voi esimerkiksi avata etänä puhelimen avulla. Yale Doorman -älylukossa on lisäksi murtohälytin, joka hälyttää paikan päällä ja mobiililaitteen välityksellä, mikäli lukkoa yritetään murtaa. 

*Dagmar Oy:n toteuttama, Abloy Oy:n helmikuussa 2019 tilaama kyselytutkimus.