Kotiovi avautuu nyt itsetoimivasti – Yale Linus® -älylukko tuli Suomeen

Suomalaisten asuntojen ulko-oviin räätälöity Yale Linus -älylukko on nyt saatavilla jälleenmyyjillä. Suomessa tuotteen laadusta, turvallisuudesta ja toimivuudesta vastaa Abloy Oy. Niin puhelimella kuin näppäimistöllä toimiva lukko helpottaa avainten hallintaa arjessa, esimerkiksi lapsiperheissä ja Airbnb-vuokrauksessa.

Älylukitus on viime vuosina yleistynyt varsinkin erillisissä pientaloissa. Yale Linus -lukon myötä käyttömahdollisuudet laajenevat, sillä se on asennettavissa myös yksittäisiin kerros- ja rivitaloasuntoihin[1].

”Nyt on otollinen hetki tuoda suomalaisille kotitalouksille uudenlainen lukitusvaihtoehto. Älykkäiden turvatuotteiden odotetaan maailmanlaajuisesti 

yleistyvän. Kasvua ennustetaan eniten juuri älylukituksesta ja turvakameroista” projektimyyntipäällikkö Harri Makkonen Abloysta sanoo.

Kotiovet muuttuvat älykkäiksi

Yale Linus toimii älykkäänä nupinvääntimenä ja se asennetaan oven sisäpuolelle. Mekaaninen avainpesä painikkeineen jätetään oveen, ja mekaaninen avain jää rinnalle varakäyttöön. Koska Yale Linus ei näy ulkopuolelle, sopii se hyvin taloyhtiöihin, joissa ovien ulkopinnan ilmettä ei saa muuttaa.

Puhelimen Bluetooth-yhteyden avulla Yale Linus -älylukon voi asettaa avautumaan automaattisesti, puhelimeen koskematta, kun ovea lähestytään. Lukon voi asettaa myös lukittumaan automaattisesti. Lisäksi lukon voi avata ja lukita mobiilisovelluksella tai lisävarusteena myytävällä Yale Smart Keypad -näppäimistöllä. Paristolla toimivan näppäimistön voi asentaa oven ulkopuolelle. Se on hyödyksi, kun haluaa päästää ihmisiä sisään ilman sovellusta tai avainta.

Käyttömahdollisuudet laajenevat entisestään, kun lukon yhdistää kodin langattomaan verkkoon erikseen myytävällä Yale Connect Wi-Fi Bridge -lisäosalla. Tällöin sovelluksella voi jakaa vieraille virtuaalisia avaimia ja hallita kulkuoikeuksia mistä tahansa. Sovellus kertoo, kun tietty käyttäjä avaa oven. Esimerkiksi vanhemmat voivat halutessaan saada ilmoituksen, kun lapsi on saapunut kotiin. Vastaavasti vaikka Airbnb-vuokranantaja saa ilmoituksen, kun vuokralaiset ovat saapuneet asuntoon. Lisäksi oven karmiin asennettava DoorSense™-ovimagneetti tunnistaa, onko ovi jäänyt auki vai onko se kiinni. Mobiilisovelluksesta käyttäjä voi aina tarkistaa lukon tilan mistä vain.

Erikoisvalmistettu Suomen oloihin

Suomessa myytävä Yale Linus on Suomen markkinoille räätälöity. Esimerkiksi lukkorunkojen suurempi vääntövoiman tarve on huomioitu. Suomessa tuotteen laadusta, turvallisuudesta ja toimivuudesta vastaa Abloy. Tuote on testattu toimivaksi ainakin maassamme yleisimmillä ABLOY-lukkorunkotyypeillä LC100, LC102, 4190 ja LC190. Muissa maissa myytävät Yale Linus ‑versiot eivät siis todennäköisesti käy suomalaisiin oviin.

Tyylikäs muotoilu yhdistettynä huipputeknologiaan

Tuote on saatavana mattamustan sekä hopean värisenä. Sen muotoiluun ja käyttökokemukseen on panostettu, mikä on jo tuonut palkintoja Red Dot Design Award-, iF Design Awards-, European Product Design Awards- ja UX Design Awards -kilpailuissa.

Yale Linus on saatavilla ABLOY-valtuutetuista Yale Partner -lukkoliikkeistä ja hyvin varustetuista rautakaupoista.

Kuluttajapakkaus sisältää Yale Linus -älylukon, Suomen yleisimpiin oviin sopivan asennuslevyn, siirrinrattaan, DoorSense™-ovimagneetin, asennusparistot sekä asennusruuvit.

 


[1] Saattaa edellyttää asunto- tai kiinteistöosakeyhtiön suostumusta.