Yale Doormanin sopivuus oveen

/Yale/yaleFI/YaleFI(OW2)/Mittapiirroskuva.jpg

Tässä muutamia huomionarvoisia asioita ennen lukon asennusta.

Tarkista nykyisen lukkosi tyyppi

Yale Doorman on asennettavissa suoraan OneFit-porauksella varustettuihin oviin, Jos ovesi nykyinen lukkorunko on joko LC102- tai LC190-lukkorunko, on ovessasi OneFit-poraus. Tähän poraukseen Yale Doormanin mukana toimitettava ABLOY-lukkorunko sopii suoraan ilman oven työstämistä.

Jos ovessasi on 4190- tai LC100-lukkorunko, sen porauksen muuttaminen vaatii oven porauksen työstämistä. Voit tehdä sen itse tai Yale Doorman Partnerimme auttaa asennuksessa.

4180- ja LC204-lukkorunkojen painikeen ja avainpesän etäisyydestä johtuen Yale Doorman asennus vaatii oven vaativampaa työstämistä sekä peitelevyn käyttöä. Mikäli ovessasi on jompikumpi edellämainittu lukkorunko, suosittelemme kääntymään lähimmän Yale Doorman partnerin puoleen.

Mikäli asennuskohteessa on jonkin muun valmistajan lukkorunko tai vastarauta, kuin Abloyn, varmista Yale Doormanin sopivuus oveesi lähimmältä ABLOY-valtuutettuihin lukkoliikkeisiin kuuluvalta Yale Doorman –partnerilta.

Yale Doorman -partnerit

Tarkista oven paksuus

Yale Doorman vakiopaketissa on asennustarvikkeet 40 - 98 mm paksuille oville.

Tarkista sisäpuolen yksikön asennukselle oleva tila

Tarkista, että sisäpuolen yksikölle on tarpeeksi tilaa. Tämä voi tulla eteen esim. tuplatiivisteovissa. Tarkista myös, että oven pinta on tasainen ohjaimien allejäävällä alueella esim,  paneloidut ovet. Mikäli  kuvan osoittama mitta painikkeen keskeltä oven karmiin on alle 35 mm asennukseen tarvitaan lisätarvikkeena saatavana oleva karasiirrinpaketti, jonka avulla sisäyksikköä voidaan siirtää 6 mm asennuksen helpottamiseksi.

Miten karasiirrin toimii?

Karasiirrinpaketti sisältää asennuslevyn sekä karasiirrinadapterin. Karasiirtimen avulla saadaan sisäosaa siirrettyä 6 mm keskemmälle päin ovea. Tämän lisäosan avulla Yale Doorman voidaan asentaa lähes kaikkiin oviin. 

Kolmen pääkohdan tarkistuslista:

1. Oven paksuus (40 - 98 mm) ja asennuspinnan tasaisuus ja ikkunan sijoittuminen.

2. Painikkeen keskilinjan ja karmin välinen etäisyys (>35 mm, ok, <35 mm = adapteri)

3. Lukkorungon malli (LC102/LC190 ok, LC100/4190 = upotuksen laajennus tehtävä.