Uuden Yale Doormanin sopivuus oveen

/Yale/yaleFI/YaleFI(OW2)/Mittapiirroskuva.jpg

Tässä muutamia huomionarvoisia asioita ennen lukon asennusta.

Tarkista nykyisen lukkosi tyyppi

Uudistunut Yale Doorman on asennettavissa suoraan ABLOY 4190 ja LC100 lukkorunkojen tilalle sekä OneFit-porauksella varustettuihin oviin suoraan ilman oven työstämistä. Jos ovesi nykyinen lukkorunko on joko LC102- tai LC190-lukkorunko, on ovessasi OneFit-poraus.

4180- ja LC204-lukkorunkojen painikeen ja avainpesän etäisyydestä johtuen Yale Doorman asennus vaatii oven vaativampaa työstämistä sekä peitelevyn käyttöä. Mikäli ovessasi on jompikumpi edellämainittu lukkorunko, suosittelemme kääntymään lähimmän Yale Doorman partnerin puoleen.

Mikäli asennuskohteessa on jonkin muun valmistajan lukkorunko tai vastarauta, kuin Abloyn, varmista Yale Doormanin sopivuus oveesi lähimmältä ABLOY-valtuutettuihin lukkoliikkeisiin kuuluvalta Yale Doorman -partnerilta.

Yale Doorman -partnerit

Tarkista oven paksuus

Yale Doorman vakiopaketissa on asennustarvikkeet 40 - 98 mm paksuille oville.

Tarkista sisäpuolen yksikön asennukselle oleva tila

Tarkista, että sisäpuolen yksikölle on tarpeeksi tilaa. Tämä voi tulla eteen esim. tuplatiivisteovissa. Tarkista myös, että oven pinta on tasainen ohjaimien allejäävällä alueella esim,  paneloidut ovet. Mikäli  kuvan osoittama mitta painikkeen keskeltä oven karmiin on alle 35 mm asennukseen tarvitaan lisätarvikkeena saatavana oleva karasiirrinpaketti, jonka avulla sisäyksikköä voidaan siirtää 6 mm asennuksen helpottamiseksi.

Miten karasiirrin toimii?

Karasiirrinpaketti sisältää asennuslevyn sekä karasiirrinadapterin. Karasiirtimen avulla saadaan sisäosaa siirrettyä 6 mm keskemmälle päin ovea. Tämän lisäosan avulla Yale Doorman voidaan asentaa lähes kaikkiin oviin. 

Kolmen pääkohdan tarkistuslista:

1. Oven paksuus (40 - 98 mm) ja asennuspinnan tasaisuus ja ikkunan sijoittuminen.

2. Painikkeen keskilinjan ja karmin välinen etäisyys (>35 mm, ok, <35 mm vaatii karasiirtimen)

3. Lukkorungon malli (ABLOY 4190, LC100, LC102, LC190)