Yale Smart Home - tuki

Aloittaminen

Miten asennan Yale Smart Home –järjestelmän?

Seuraa pakkauksessa olevia ohjeita. Yale Home applikaatio myös opastaa sinua koko asennuksen ajan.

Mitä applikaatioita minun tarvitsee ladata saadakseni Yale Smart Living –tuotteet käyttöön?

Mikäli hankit Yale Smart Home-hälytinlaitteiston, lataa Yale Home applikaatio, jonka latauslinkin löydät täältä. Mikäli sinulla on  Yale Home View IP-kameroita, lataa Yale Home View applikaatio Play-kaupasta tai AppStoresta.

Mikä on laitteiden kantama, eli maksimietäisyys Yale Smart Hubista?

Kantama on 30 metriä ja kameroilla ja Smart Living -lukkomoduulilla kantavuus on 15 metriä, mutta huomioi esimerkiksi tiili- tai betoniseinien sekä metallin vähentävän kantamaa. Vältä laitteiden asennusta esimerkiksi jääkaapin tai mikroaaltouunin tms. elektronisten laitteiden lähelle.

Minkälaisen nettiyhteyden tarvitsen?

Nettiyhteyden tyypillä ei ole väliä, voit käyttää joko kiinteää liittymää tai mobiililiittymää. Huomioi kuitenkin, että Yale Smart Hub toimii vain verkkokaapelilla, sillä se ei tue langatonta WLAN-yhteyttä.

Mille korkeudelle liiketunnistimet kannattaa asentaa?

Suositeltu asennuskorkeus on noin 2,3m lattiasta, huoneen nurkassa.

Minulla on lemmikkieläimiä, sopiiko Yale Smart Home –järjestelmä minulle?

Lemmikkieläimet liikkuessaan hyvin todennäköisesti aiheuttavat hälytyksen normaaleilla liiketunnistimilla kun järjestelmä on kytketty päälle. Voit kuitenkin hankkia erikseen järjestelmääsi Yale liiketunnistimia, jotka jättävät huomioimatta alle 27kg painoiset eläimet. Lisäksi liiketunnistimen sijasta voit käyttää ovi- ja ikkunakontakteja hälyttämään murron sattuessa.

Käyttö

Mitä Yale Smart Hubin merkkivalot tarkoittavat?

-       Ylin, vihreä LED palaa: Yhdistetty palvelimelle

-       Ylin LED ei pala: Ei yhdistetty palvelimelle / internetiin

-       Keskimmäinen, keltainen LED palaa: Järjestelmähäiriö tai hälytys tapahtunut. Tarkista tiedot applikaatiosta.

-       Keskimmäinen LED ei pala: Järjestelmä OK.

-       Alin, punainen LED palaa jatkuvasti: Täysivalvonta käytössä

-       Alin, punainen LED vilkkuu: Osavalvonta käytössä

-       Alin LED ei pala: Valvonta ei käytössä

Miten pitkään paristot kestävät Yale Smart Home –järjestelmän laitteissa?

Applikaatio varoittaa sinua laitekohtaisesti paristojen loppumisesta. Vaihda paristot varoituksen tullessa. Normaali paristokesto on 2-3 vuotta riippuen laitteesta ja sen käytöstä.

Kuinka monta laitetta voi Yale Smart Home –järjestelmään liittää?

Yhteensä 40 laitetta, mutta huomioi, että liiketunnistinkameroita voit liittää maksimissaan 6 kpl.

Mitä tapahtuu Yale Smart Home -järjestelmälle, jos nettiyhteys katkeaa?

Järjestelmä ei hälytä sinua etänä (applikaatio, tekstiviesti, sähköposti), mutta järjestelmä pysyy toiminnassa ja kaikki järjestelmän asetukset säilyvät voimassa. Voit myös ohjata hälyttimen päälle tai pois päältä näppäimistöä käyttäen.

Voinko luoda järjestelmään useita käyttäjiä ja voiko järjestelmää hallinnoida useasta eri puhelimesta?

Kyllä. Järjestelmään saa lisättyä erilliset PIN-koodit kymmenelle eri käyttäjälle ja järjestelmään voi tehdä useita käyttäjiä, joilla on pääsyoikeus mobiiliapplikaatioon.

Miten kaukaa liiketunnistin havaitsee liikkeen?

Liiketunnistin havaitsee liikkeen maksimissaan 15m päästä.

Voiko Yale Home View IP-kameran liittää osaksi Yale Smart Home –järjestelmää?

Voit liittää yhden Yale Home View IP-kameran osaksi hälytinjärjestelmää. Hälytyksen tapahtuessa näet suoraan Yale Home –applikaatiosta reaaliaikaista IP-kameran videokuvaa. IP-kamera ei kuitenkaan toimi hälytinjärjestelmän liiketunnistimena, vaikka IP-kamerassa onkin liiketunnistin ominaisuus.

Tarvitsenko Yale Home View IP-kameroiden käyttöä varten Yalen hälytinpaketin?

Et tarvitse. Yale Home View IP-kamerat toimivat myös täysin itsenäisesti ilman erillistä keskusyksikköä.

Miten Yale Doorman yhdistetään osaksi Yale Smart Home -järjestelmää?

Yale Doormaniin tulee asentaa lisätarvikkeena saatava Yalen valmistama Smart Living -lukkomoduuli. Moduuli asennetaan Doormanin paristokannen alta löytyvään moduulipaikkaan. Tämän jälkeen Doorman yhdistetään Yale Smart Home -hubiin (hälytinjärjestelmän keskusyksikkö) ja paritus käynnistetään Yale Home mobiiliapplikaatiosta.

Katso lisätietoja Yale Doorman -osion asennus ja yhteensopivuus -kohdasta

Kuinka monta käyttäjää lukoille voidaan lisätä?

Pääkäyttäjän (masterkoodi) lisäksi enintään 9 avauskoodia ja lisäksi 10 kulkutunnistetta. Kulkutunnisteen ja avauskoodin ei tarvitse olla samalla käyttäjällä.

Voinko valita mihin lukkoon tietty avauskoodi tai kulkutunniste toimii?

Kaikki järjestelmään liitetyt lukot aukeavat kaikilla järjestelmään syötetyillä avauskoodeilla ja kulkutunnisteilla, eli kulkuoikeuksia ei voi hallinnoida lukkokohtaisesti.

Onko kaikki Yale Doormanit yhteensopivia Yale Smart Home -järjestelmän kanssa?

Valitettavasti ei. Ennen kesäkuuta 2015 toimitetut Yale Doormanit eivät ole yhteensopivia mainittujen järjestelmien kanssa. Yale Doormanin laiteohjelmiston pitää olla riittävän uusi, että lukon voi liittää järjestelmään. Yale Smart Home -yhteensopivan Yale Doormanin tunnistaa tuotteen paristokannen alta löytyvästä Verisure-tarrasta, tai laiteohjelmistoversio merkinnästä (FW2.0). Kaikki uudet myytävät Yale Doorman V2N –älylukot ovat yhteensopivia Yale Smart Home -järjestelmän kanssa.

Onko Yale Smart Home –järjestelmä yhteensopiva myös BL905-lukkorungon kanssa?

Kyllä ovat. Lukkorungon tyyppi ei vaikuta Yale Doormanin toimivuuteen Yale Smart Home -järjestelmän kanssa.

Mitä ominaisuuksia Yale Smart Home –järjestelmään yhdistetyllä Yale Doorman –älylukolla on?

Kun Yale Doorman yhdistetään osaksi Yale Smart Home -järjestelmään, lukon hallinnoin tapahtuu pelkästään Yale Home -applikaation kautta. Lukkoon voidaan ohjelmoida käyttäjäkoodeja ja kulkutunnisteita, sekä asettaa käyttäjäkohtaisia aikatauluja. Lukon kulkurekisteriä voi tarkastella applikaatiosta. Lukon voi myös avata mobiiliapplikaatiosta, vaikkapa työpaikalta käsin.

Toimiiko Yale Doormanin kulkutunnisteet Yale Smart Home –järjestelmän kanssa?

Yale Smart Home -järjestelmän hälyttimen ohjaukseen ei tarvitse käyttää erillisiä tunnisteita tai tageja. Yale Doormanin tunnisteet toimivat kuitenkin normaaliin tapaansa järjestelmään liitettyjen Yale Doorman -älylukkojen kanssa. Järjestelmää voidaan ohjata näppäimistöllä, applikaatiolla tai lisävarusteena saatavalla kaukoavaimella.

Miten voi poistaa Yale Doorman –älylukon Smart Home –järjestelmästä?

Voit poistaa lukon sovelluksesta valikosta Lukon asetukset -> Lukot, pyyhkäisemällä lukkoa vasemmalle. Poiston jälkeen lukko tulee resetoida tehdasasetuksille, löydät ohjeen resetointiin Yale Doorman –asennusohjeesta.

Voiko hälytyksen asettaa päälle ja pois Yale Doormanista?

Kyllä voi, voit kytkeä koko suojauksen päälle lukitsemalla oven ja painamalla *-näppäintä Yale Doormanista noin 3 sekunnin ajan, ja sen jälkeen syöttämällä joko 6-numeroisen PIN-koodin tai lukemalla kulkutunnisteen lukossa. Hälytys kytketään pois avaamalla Yale Doorman käyttäen 6-numeroista PIN-koodia tai kulkutunnistetta. Kulkutunnisteen kanssa ei ole pakko käyttää 4-numeroista PIN-koodia.

Ovatko Yale Smart Home -hälytinlaitteistolla FA:n (Finanssiala) hyväksyntä?

Hyväksynnän mahdollisuutta selvitetään, mutta tällä hetkellä tuotteille ei ole haettu FA:n hyväksyntää.

Ongelmanratkaisu

Oveeni on asennettu ovikontakti. Aina kun kuljen ovesta, hälytin laukeaa välittömästi ennen kuin ehdin hallintanäppäimistölle.

Ovikontakti pitää määritellä applikaatiosta tulovyöhykkeelle, jolloin se on sisätuloviiveen piirissä.

Minulla on hankaluuksia liittää tunnistimia tai muita laitteita järjestelmään.

Mikäli liittäminen ei onnistu normaaliin tapaan (tarkista ohjekirja), poista tunnistimen paristot, odota muutama sekunti ja aseta paristot takaisin ja yritä liittämistä uudelleen.

En saa liitettyä liiketunnistinkameraa järjestelmään.

Poista paristot liiketunnistinkamerasta minuutin ajaksi. Aseta järjestelmä oppimistilaan applikaatiosta ja asenna paristot takaisin. Paina liiketunnistinkameran opetuspainiketta 10 sekuntia jonka jälkeen nosta sormesi napilta. Laitteen pitäisi nyt ilmestyä applikaatioon.

Miksi Yale Smart Hub vilkuttaa keltaista valoa ja piippaa 30 sekunnin välein?

Tämä tarkoittaa, että hälytys on laukaistu, tai järjestelmässä on jokin häiriö. Aseta hälytin Yale Home -applikaatiosta päälle ja pois. Mikäli keltainen valo palaa edelleen, tarkista ilmoittaako applikaatio virheistä järjestelmän lisälaitteisiin tai järjestelmän toimintaan liittyen.

Miksi Yale Smart Hubissa ei näy valoja, vaikka se on kytkettynä virtalähteeseen?

Vihreä valo palaa vain kun Yale Smart Hub on kytkettynä internetiin. Tarkista laitteen internetyhteys.

Yale Home -applikaationi Ohje-valikko on tyhjä. Miten saan ohjeet näkyviin?

Yale Home -applikaation kaikissa valikoissa ei välttämättä ole lisäohjeita mutta jos niitä ei ole näkyvissä missään valikoissa kannattaa applikaatio poistaa ja asentaa sitten uudelleen.

Hue-valojen liittäminen ei onnistu, tai ne eivät ilmesty sovellukseen.

Jos Hue-valojen tai huoneiden nimeämisessä on käytetty ääkkösiä, se voi aiheuttaa ongelmia sovelluksen toiminnassa. Kokeile nimetä valot tai huoneet ilman ääkkösiä tai muita erikoismerkkejä, jonka jälkeen yhdistä Hue-tilisi sovellukseen uudelleen.

Yale Home Alarm uuden laitteen lisääminen
Katso kuinka lisäät uuden Yale Home Alarm -laitteen Yale Home applikaatioon. Järjestelmään voit liittää mm. liiketunnistimia, palovaroittimia, ovitunnistimia sekä älypistorasioita. Huomaathan, että valikkonäkymät voivat muuttua sovelluspäivitysten myötä. 

Yale Home Alarm hälytysasetusten muuttaminen
Katso kuinka määrittelet hälytysasetukset kullekin hälytinlaitteelle. Näin varmistat, että saat hälytyksen haluamistasi tilanteista. Huomaathan, että valikkonäkymät voivat muuttua sovelluspäivitysten myötä. 

Yale Home Alarm ilmoitusasetukset
Katso kuinka määrittelet ilmoitusasetukset Yale Home Alarm -hälytysjärjestelmään. Saat ilmoitukset puhelimeesi. Voit myös ottaa sähköposti-ilmoitukset käyttöön. Huomaathan, että valikkonäkymät voivat muuttua sovelluspäivitysten myötä.