ASSA ABLOY -lukituskonserni

Yale on osa ASSA ABLOY -lukituskonsernia, joka perustettiin vuonna 1994 kun ruotsalainen ASSA ja suomalainen Abloy yhdistivät liiketoimintansa. Sittemmin ASSA ABLOY -konserni on kasvanut alueellisesta yrityksestä maailman johtavaksi oviympäristöratkaisujen valmistajaksi ja toimittajaksi.

ASSA ABLOY työllistää 46,000 työntekijää ja sen vuotuinen kokonaismyynti on noin 7.3 miljardia euroa. Konsernissa Yale asemoituu globaaliksi, johtavaksi kodin lukituksen kuluttajabrändiksi.

Konserni toimii ympäri maailmaa sekä kehittyneillä että kehittyvillä markkinoilla ja sillä on johtava asema useimmissa Euroopan, Pohjois-Amerikan sekä Aasian ja Tyynenmeren alueen maissa.                                                                                  

Nopeasti kasvavalla turvallisuusalalla konsernilla on lyömätön asema esimerkiksi kulunvalvonnan, tunnistustekniikan, kulun automatisoinnin ja hotelliturvallisuuden aloilla.

ASSA ABLOY -konserni on jaettu kolmen alueelliseen ja kahteen globaaliin divisioonaan:

Global Technologies -divisioona on johtava elektronisten turvallisuusratkaisujen toimittaja maailmaanlaajuisesti. Divisioonan johtavia brändejä ovat esimerkiksi HID ja ASSA ABLOY Hospitality (aikaisemmin VingCard Elsafe).

Americas -divisioona valmistaa ja myy mekaanisia ja elektromekaanisia lukkoja, lukkosylintereitä, turvaovia ja ovenkarmeja. Divisioonan johtavia brändejä ovat esimerkiksi Corbin Russwin, Curries, Medeco, Sargent ja Yale.

EMEA-divisioona valmistaa ja myy elektromekaanisia sekä elektronisia lukkoja, lukkosylintereitä turvaovia ja heloja. ASSA ABLOY -brändien paikallisen

Asia Pacific -divisioona valmistaa ja myy elektromekaanisia lukkoja, digitaalisia lukkoja, turvaovia ja työkaluja. Divisioonan johtavia brändejä ovat esimerkiksi Guli, Pan Pan, King, Lockwood ja Yale.

Entrance Systems -divisioonalla on maailmanlaajuinen johtoasema oviautomatiikan tuotteiden ja huollon alalla. Divisioonan johtavia brändejä ovat esimerkiksi Besam, Crawford, Megadoor ja Albany.

Lisää tietoa ASSA ABLOY -konsernista löydät sivulta www.assaabloy.com.